Monday, August 30, 2010

Απογευματινοί Επισκέπτες

Σήμερα, εγώ και η Μαδερ Ξιππασμένη εκαθούμασταν στην βεράντα μας αμέριμνες, απολαμβάνοντας το απογευματινό καφεδάκι, όταν είχαμε την τύχη και την ατυχία να έχουμε απρόσμενες επισκέψεις απο μια παλιά "γνωστή" της Μάδερ. Τύχη, γιατί έτσι επισκέψεις αποτελούν πηγή έπνευσης για τον άμοιρο μπλόγκερ που πάσχει απο απο ραιτερς μπλοκ αλλά και ατυχία γιατί στην πολλή την ώρα σικκιρτάς. Η σημερινή μας λοιπόν επίσκεψη, ήταν ισάξια με επισκέψεις αγνώστον που έρχονται για να σε καλέσουν σε γάμους και σε βαφτίσια των παιδιών τους. Άνηκε στην κατηγορία γυναικών που δεν δουλέυουν, ασχολούνται με το νοικοκυριό και τις υποθέσεις των άλλων.

Με το που έκατσε η απογευματινή επισκέπτρια (ΑΕ), αρχισε να μας λαλεί για το πόσα χρόνια έχει να μας δει (σίουρα πάνω που 25 ήθελα να της πω αφού εν θυμούμαι να την είδα ποτε!) Εμεγάλωσα λαλεί, έγινα γυναίκα και τωρά θα πιάσω και δουλειά...μα πότε επρόλαβα και εσπούδασα! Εξήγησα της ότι εν είμαι μωρό πιον και πως στην ηλικία που είμαι εν λογικό να ετέλειωσα τις σπουδές.

Μετά είχε την εξαιρετική ιδέα η Μάδερ να πάει μέσα να κάμει καφέ και να με αφήκει με την ΑΕ μόνες μας. Σαμπαντι χελπ μι πλιζ, σε έτσι καταστάσεις! Μόλις εμείναμε μόνες μας η ΑΕ μου ανακοίνωσε με χαρά πως τωρά όχι μόνο είναι "φίλες" με την Μάδερ, αλλά ειναι και συμπεθερές! Ο άντρας της κόρης της, που μόλις επάντρεψε, έχει έναν αδερφό ο οποίος ειναι παντρεμένος με ένα ξάδερφο του γιού του θείου του παπά μου!! Μάλιστα αγαπητέ αναγνώστη μου, τούτο είναι συμπεθεριλίκκι! Η ΑΕ ήταν μάλιστα πολλά χαρούμενη που έγινε συμπεθερά με την Μάδερ! Η Μάδερ εν μπορώ να πω οτι την έκοψε ιδιαίτερα.

Επεστρεψε η Μάδερ με τα ντρινκς και η συζήτηση επήρε μια νέα, επίσης, ενδιαφέρουσα τροπή. Ξέραμε οτι η Κυπρούλλα της Μαρουλλούς "επήρεν" τον Κωστάκη της Αντρουλούς; Ξέραμε οτι η Κυπρούλλα η αρφότεχνη του Στελλάκη του γαμπρόυ του Νικολή εχαρτώθηκε τον Πανικκο μετα από 17 χρονια σχέσης; Ξέραμε ότι η Τταλλόυ που τα Λευκαρα εβάφτησε το τρίτο της παιδί; Οχι κύριε μου δεν τα εξέραμε, αλλά τωρά ενημερωθήκαμε! Μα πόσο καιρό να ζούμε στην άγνοια! Αντροπή μας που δεν εξέραμε! Εγω κάπου εκεί επερίμενα ανα πάσα στιγμή να φκάλει το προσκλητήριο αλλά τελικά ήρτε απλά για να μας δει επειδή επερνούσε που τις γειτονιές μας! Φτηνά την εγλιτώσαμε...κυριολεκτικά!

Πάντως εν μπορώ να πω...εν έκατσε πολλή ώρα η ΑΕ. Μάλλον θα πήρε πρέφα πως η Μάδερ και εγώ δεν ανήκουμε στο Cyprioticous koutsompolikous species και εβαρέθηκε.
Σαν έφευκε μου ανακοίνωσε με υπερηφάνεια πως και αυτής η κορη της αρφότεχνης του παπά της τελειώσε που Αμερική της σπουδες της!
"Α! ναι; Σε ποιά πολιτεία; " ρωτώ εγώ
" Σε καμιά μανα μου" λαλεί μου "εν που δαμέσα που το έκαμνε, εξ αποστάσεως!"

Εν θέλω να υποτιμήσω τα πτυχία εξ αποστάσεως, ούτε καμιά άλλη μορφή εκπαίδευσεις, αλλά αν δεν έλυσε ο κόλος σου 8 ώρες τουλάχιστον μέσα σε αεροπλάνο, εν δικαιούσαι να λαλέις οτι εσπούδασες Αμερική!!

13 comments:

Anonymous said...

Ap'on antrepetai o kosmos en dikos tou lalei i sofi laiki risi. Akou jamai espoudase ameriki eks apostaseos. En san na lalo oti kamno sex, alla stin pragmatikotita apla thoro porno. H san na troo burger vegetarian! Eftixos pou en sas ekalesen poupote en laleis? Na sas ertei jai 50euro o kafes jai to kats ap!

Sike said...

ενώ, φίλη μου, αν είσσιες τα φκια σου ανοιχτά τζιαι δεν εσνόμπαρες, ήταν να φκάλεις μεγάλο λαυράκι: "..έναν αδερφό ο οποίος ειναι παντρεμένος με ένα ξάδερφο.." ;;!! and you let that go!

Defiance said...

Κόρη Xippasmeni, μα έξερες ότι η Κυπρούλλα του Στελλάκη εχαρτώθηκεν με τον Πανίκκο και εν είπες τίποτε; Αντροπή σου! Τς, τς, τς, τς, τς...

Xippasmeni said...

@ Anonymous,
Άρεσε μου πολλά η αναλογία σου με το σεξ! εν το εσκέφτηκα έτσι. Παντως φτηνά τον εγλιτώσαμε τον καφέ, χωρίς φακελάκι!

@ Sike
Αν εμείνισκε αλλο λίο ήταν να το ακούσουμε τζαι τούτο! Κρίμας που την εσνόμπαρα!

@Defiance
Αντροπή μου ξέρω το!! Έπρεπε ναρτω ολόισια ποτζί να πιούμε τον καφέ μας να σου τα πω ούλλα!!

she said...

" Σε καμιά μανα μου" λαλεί μου "εν που δαμέσα που το έκαμνε, εξ αποστάσεως!"


αχαχαχα!!! πόσο σε νιώθω πόσο σε νιώθω!!! 8 ώρες?? και τα lay over της Φρανκφούρτης τα 12ωρα που τα βάζεις;;;;;;;;

Xippasmeni said...

ε μα ναι!! τα λει οβερς εν τα καλύτερα! τζαμαι λύει τζαι ο κόλος σου τζαι τα νεύρα σου !! Εν το ξέραμε να τα κάμουμε τζαι εμείς εξ αποστάσεως να γλιτώναμε τις πτήσεις!! χαχα

Ουφ! said...

σε έτσι περιπτώσεις να προσφέρεσε εσύ να κάνεις τα ποτά και να τα φτιάχνεις να μην πίνονται... το έκαμα μια φορά και η μάνα μου ήθελε μετά να την πάρω νοσοκομείο... ας μην έπινε τον ίδιο καφέ με τους ακάλεστους καλεσμένους χε χε χε ;-)

Xippasmeni said...

χαχα εν το πιστευκω οτι έκαμες ετσι πράμα!!! εν τέλεια ιδέα, θα το καμω την άλλη φορά που θα εχουε ακάλεστους καλεσμένους!

EaglEye said...

εν να φιρτω.....δηλαδη εν τζιαι μενα συγγενης τωραααα...Χοοολι κραπ!!!!να πω του φαδερ να μεν καθεται πανω στο μπαλκονι να μεν τον εντοπισει μουαχαχαχχαα!!!!αλλα εσιει σπιτι στην Κύπρο που να μεν εσιει μιαν τεθκιαν περιπτωση??προχτες ας πουμε ηρθεν ενας σπιτι μας που συμπαθωωωωωω ((γκρρρρρ)!!!!και ερωταν μας....τι νεα εχει το χωρκο????? ε εμεις εν εξεραμε (!!!!!) και ειπε μας ποιος επαντρευτηκε ποιος εφαεν κερατο ποιος εχωρισε.....τζιαι υστερα λαλουν με κουτσομπολα.....αφου ερκεται η ειδηση τζιαι βρισκει με....ουφφουυυυ!!!!

Ουφ! said...

έκαμα το! εκάμαν πάνω από χρόνο να ξανάρτουν
;-)

Xippasmeni said...

κορη αετομάτα, εν τζαι δική σου συνπεθερά τωρά η λεγάμενη!Αμα την ξαναδώ θα της στείλω χαιρετίσματα που σένα τζαι να της πω ναρτη και ποτζί να σου πει τα νέα της!!χαχα

Ουφ, εννα το δοκιμάσω και περκι καμω και εγώ χρόνο να τουσ δω!

VK said...

Ο Ανώνυμος (που με έπιασε μια ξαφνικά δυσλεξία να το γράψω) έχει χάζι.. εν καλή η αναλογία σου!!!

Ναι α, τα λει όβερς είναι τα χειρότερα, όπως επίσης και ο φόβος να μεν πάθει τίποτε το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια ή μόλις κάτσει (βλπ πιθανοί τρομοκράτες Σικάγο Άμστερνταμ καλοκαίρι 2010!)

τελοσπαντων όπως πάντα έγραψες Ξιππασμένη είμαι μεγάλη φαν!

Xippasmeni said...

Thanks Voui!

elisen tze esena o kolos sou fantazoume mes ta lay overs!!