Sunday, August 22, 2010

Χρόνια πολλά

Την κοπέλλα που θα σας περιγράψω σήμερα εγνώρισα την πριν πολλά πολλά χρονια.
Δεν είναι ούτε ψηλή, ούτε κοντή, μετρίου αναστήματος και κανονικού βάρους, και πολλά μα πολλά ασπρούα. Τόσο ασπρη που παρολίγον οι γονεις της να την ονομάζουν Χιονάτη αλλα δυστυχώς επρολάβαν τους άλλοι!

Η κοπέλλα τούτη εχτός το ότι είναι εργατική, της αρέσει να κάμνει τα πάντα στην εντέλεια είτε είναι η δουλεία της στο γραφείο, είτε είναι το συγύρισμα στο σπίτι. Είναι ανεξάρτητη και ποτέ δεν την είδα να χρειάζεται να βασιστεί πανω σε κάποιον άλλον για οτιδήποτε. Αυτό είναι που θαυμάζω περισότερο πάνω της. Θαυμάζω επίσης την φινέτσα με την οποιά κάμνει τα πάντα. Πάντα νιώθω ότι έχω πολλά να μάθω που τούτη την γυναίκα, από απλά καθημερινά, μέχρι για θεωρίες της ζωής.

Αρέσκει μου ιδιαίτερα να κάθεται να μου λαλεί ιστορίες που τα παλιά.
Αρέσκει μου να πηγαίνουμε για ψώνια μαζί.
Αρεσκει μου να καθούμαστε μέσα μέσα αργά την νύχτα και να φιλοσοφούμε για την ζωή.
Αρέσκει μου να ακούω να μου λεν ότι σου μοιάζω.
Αρέσκει μου που δεν μπαίνεις στο καλούπι του ρόλου σου.
Αρέσκει μου αμα σου ζητώ συμβουλή που πρώτα με ρωτάς "Να απαντήσω ως φίλη ή ως μάμμα;"

Σήμερα κλείνει τα 50 και αν μάθει ότι το γράφω διαδυκτιακά μπορεί να με σκοτώσει! Σου εύχομαι να ζήσεις άλλα τόσα και ακόμα παραπάνω γιατί είμαι τόσο χρονον γυναίκα και ακόμα έχω σε ανάγκη.

Χρόνια Πολλά μάμμα!!

5 comments:

Πρασινάδα said...

Eprospathisa na men sigkinitho polla apo to proigoumeno post alla me touto den to eglitosa kori Xippasmeni!... thimasai pou otan eprotofkike touto to tragoudi, tis to egrapsame apo to pc se cd kai meta se kaseta kai tis to evalame sto autokinito kai otan epie douleia to proi arxise na paizei...kai meta epiase mas tilefono kai eipen mas oti eklamourisamen tin proi proi...!

Xronia Polla mama kai signomi pou den tha eimai kypro tora pou kleineis ta simadiaka 50...sou esteila gia doro tin Xippasmeni kai lian sintomos euxomai na eimaste kai pali oloi mazi!!

KAS

Anonymous said...

Esigkinises me jai mena ksippasmeni. Xronia polla mamma ksippasmenis!

Ουφ! said...

χρόνια πολλά στη μαμά σου!!! απίστευτο αυτό που κάνατε με το τραγούδι στο αυτοκίνητο!!!!!

Sike said...

polla wraia......... na ti xaireste...

Xippasmeni said...

θενκς για τις ευχές θα τις μεταδώσω!!!