Εχτές εσχόλασα νωρίς γιατί λείπει η μαστόρισσα/μίνι Χίτλερ και ως γνωστών αμα λέιπει ο γάτος, το ποντίκι, δηλαδή εγω σε τούτη την περίπτωση, θα χορέψω!
Τι να κάμω αραγε σου που η ώρα 4:30 το απόγευμα; Τι άλλο βέβαια που να πιάσω το λεωφορειούδι και να πάω λίγο κάτω στα καταστήματα για ενα μικρό shopping therapy. Ήταν και καλός ο καιρός άρα πόμπα!
Τούτη η ώρα είναι η χειρότερη όμως για να πιάσεις λεωφορείο με προορισμό το ντάουν τάουν. Το λεωφορείο έτσι ώρα εν πίττα, με ό,τι είδους πλάσμα μπορείς να φανταστείς. (τούτο το θέμα όμως αξίζει να το αναλύσω σε άλλο ποστ).
Καταφτάνω λοιπόν στα καταστήματα. Στα καταστήματα μπορείς να βρεις διαφόρων ειδών πωλήτριες:
1) Η πωλήτρια-τσιβίτζι - συνήθως την βρίσκεις σε μικρές μπουτίκ (ειδικά στην Κύπρο). Είναι συνήθως μόνη της στο κατάστημα και σκοπός της είναι να μην φύγει κανένας πελάτης με άδεια χέρια. Μπαίνοντας στην μπουτίκ/κατάστημα, η πωλήτρια-τζιβίτζι θα είναι παντού μαζί σας, σαν σκιά, θα σας κάμνει τα προιόντα της φοινιτζιά, και τα νέυρα σας κουρέλι. Της αρέσει να παίζει το χαρτί τύψεις και θα σας πει πόσο έχει πέσει η πελατεία με την κρίση. Είναι συνήθως μεγάλη σε ηλικία και φορεί γυαλιά με σχοινάκι που κρέμονται γύρω από τον λαιμό της. Μερικές φορές έχει και μέτρο να κρέμμεται στον λαιμό (ιδικά αν είναι κατάστημα εσωρούχων) γιατί η καλή πωλήτρια είναι πάντα σε ετοιμότητα για τον πελάτη.
2) Η ποθκιάντραπη-πωλήτρια- συνήθως την βρίσκεις στα δοκιμαστήρια. Θέλει να σε δει να φορείς όλα τα ρούχα που θα δοκιμάσεις. Μερικές φορές νομίζω πως στόχος της κατα βάθος είναι να σε δει γυμνή. Ανοίγει την κουρτίνα στα δοκιμαστήρια χωρίς προειδοποίηση για να δει "αν μπορεί να σε βοηθήσει". Σε εξτριμ περιπτώσεις, προσπαθεί να σου "σάσει" το ρούχο πανω σου, να σου το κουμπώσει κτλ, ειδικά αν είναι εσώρουχο. Εσύ σφύγγεσαι να μεν την πατσαρκάσεις και να της πεις "you can't touch that!!!" Κάμνεις υπομονή και λαλείς εν θα ξαναπάεις σε τζίνο το κατάστημα.
3) Η τζι-που-πρίχτισσα-πωλήτρια- Μπορεί να είναι και πωλήτρια-τζιβίτζι. Σε ακολουθεί παντού και για όλα θα έχει να σου πει μια ιστορία προσωπική. Αν δοκιμάζεις παπούτσια θα σου πει "Μάνα μου, τουτα τα παπούτσια έπιασε τα και η Βασούλλα μου προχτές για τον γάμο της πρώτης της ανιψιάς. Ήταν κολλητές που μωρά η Βασούλλα μου με την Μαρία. Τουτο το παπουτσούδι πάντως εβόλεψε την όλη νύχτα που εχορέυκαν πας τες πίστες. Ούτε την εκόψαν ούτε τίποτε!Εσύ, μανα μου γιατί το θέλεις το παπόυτσι;". Σε καμία περίπτωση δεν θα πεις της τζι-που-πριχτισσας πωλήτριας ότι σπουδάζεις Αμερική. Αν κάμεις το λάθος και πεις της, θα θυμηθεί να σου πει για τον γιο του αρφότεχνου του γείτονα της που σπουδάζει Αριζόνα και να σου δώσει τον αριθμό του να βρεθέιτε. Σε έτσι περίπτωση, δεν προσπαθούμε να της εξηγήσουμε οτι η Αριζόνα είναι πολλά μακριά που τζαμέ που είμαστε εμείς. Πιάνουμε το τηλέφωνο του συγγενή της και παρακαλούμε να είναι η τελευταία ιστορία που θα μας πει.
4) Η βαριεστημένη-πωλήτρια- Βαρκέται την ζωή της και την ψυσσή της. Στέκεται σε μια γωνία και παρακαλά να μεν μπεί πελάτης. Αν μπει πελάτης θα τον χαιρετήσει ψυχρά και που μέσα της θα σκέφτεται "περκι εν μέινει πολλή ώρα". Βαρκέται πολλά να σου βρίσκει ρουχα στο μέγεθος σου και σε κοιτάζει με ύφος "τέλειωνε φεύφκε που δαμέ". Εσύ είσαι στα πρόθυρα να νοσταλγίζεις την πωλήτρια τζιβίτζι αλλα you know better than that.
Αυτές τις 4 κατηγορίες μπορούσα να σκεφτώ προς το παρών. Έρκεται σας εσάς καμιά άλλη;
Υπάρχουν βέβαια και πολλές καλές πωλήτριες, που σε εξυπηρετούν με χαρά και ευγένεια τζαι αμα δόκεις πάνω τους είναι η χαρά του shopper.
Άλλου είδους φαντάσματα
4 weeks ago